Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μύδια τηγανητά σε αρωματικό κουρκούτι

Μύδια τηγανητά σε αρωματικό κουρκούτι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. μύδια Ολυμπιάδας, καθαρισμένα (ψίχα)
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 330 γρ. μπύρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους, τριμμένους
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Αφήνω τα μύδια σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
    Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Προσθέτω τους τριμμένους μαραθόσπορους, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  2. Αρχίζω να ρίχνω την μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός.

  3. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
    Πιάνω 2 μύδια και τα κολλάω μαζί. Τα βουτάω στον χυλό και τα ρίχνω κατευθείαν στο τηγάνι.
    Τα τηγανίζω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
    Τα σερβίρω ζεστά.

Keywords: μυδια τηγανητα σε αρωματικο κουρκουτι

Σας ευχαριστώ!