Print Options:

Μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο και αβοκάντο

Υλικά
  • 6 τάκος
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, βρασμένο ολόκληρο
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 2 αβοκάντο
  • 1 μοσχολέμονο
  • 15 ντοματίνια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. σάλτσα mexicana Condito
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 6 φύλλα μαρουλιού, πλυμένα και σκουπισμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε τα tacos σε προθερμασμένο φούρνο για 3 λεπτά.

  2. Πασπαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο με την πάπρικα, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την σάλτσα μεξικάνα και την μισή κρέμα γάλακτος.

  3. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Ραντίζουμε με το μοσχολέμονο, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την άλλη μισή κρέμα γάλακτος.

  4. Τοποθετούμε επάνω στα τακος, από ένα φύλλο μαρούλι, την κρέμα αβοκάντο, την κρέμα με το κοτόπουλο. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα πάπρικα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σας ευχαριστώ!