Print Options:

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και φέτα

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι και φέτα
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (ή 3 μικρότερες)
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδου ωμές, λιωμένες
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού (150 ml) ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή άλλο καλό ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα) ή ½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένη με το πιρούνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω καλά, τις τοποθετώ στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και τις ψήνω για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να σκάσει σε αρκετά σημεία. Κάθε τόσο, τις γυρνάω στη διάρκεια του ψησίματος για να μαυρίσουν ομοιόμορφα.
    Εναλλακτικά, τις τρυπάω με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις βάζω σε ένα ταψί και τις ψήνω στη λειτουργία του φούρνου, στους 200°C, για 35 - 40 λεπτά.

  2. Τις βγάζω από το φούρνο και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω, τις κόβω στη μέση και, με ένα κουταλάκι, αφαιρώ και πετάω όσα περισσότερα σποράκια μπορώ. Στη συνέχεια παίρνω τη σάρκα, τη βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και τη ραντίζω με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.

  3. Προσθέτω το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο (ή το ξίδι από λευκό κρασί), το μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μαϊντανό, το γιαούρτι και τη φέτα. Ανακατεύω καλά τα υλικά και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι (προσοχή με το αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρό τυρί). Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το φυλάω στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρω.

Keywords: μελιτζανοσαλατα με γιαουρτι φετα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/melitzanosalata-me-giaourti/

Σας ευχαριστώ!