Print Options:

Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες

Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
Ratings 5 from 1 votes
Courses
Time
Prep Time: 30 mins Total Time: 30 mins
Servings 4
Υλικά
  • 2 μαρούλια ρόμαν, καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα και ψιλοκομμένα για σαλάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι από κονσέρβα (προτιμήστε βιολογικό), καλά στραγγισμένο
  • 50 γρ. παστές αντσούγες, μουλιασμένες για 1 ώρα σε νερό για να ξαρμυρίσουν και καλά στραγγισμένες
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Για το λαδολέμονο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 20 γρ. μουστάρδα τη αρεσκείας σας
  • ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα κομμένο μαρούλια, το καλαμπόκι, τις αντσούγες, τις ελιές και τον άνηθο και ανακατεύω καλά.

  2. Για το λαδολέμονο
  3. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και τα χτυπάω με το πιρούνι για να γίνουν μια λεία σάλτσα.
    Περιχύνω τη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μαρουλοσαλατα με αντσουγιεσ
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/maroulosalata-me-antzougies/

Σας ευχαριστώ!