Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μαντηλάκια πίτσας με κιμά κοτόπουλου

μαντηλάκια πίτσας με κιμά κοτόπουλου
<!-- [lt_recipe name=|ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ| servings=|6-8| prep_time=|20M| cook_time=|30M| summary=|Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική εκδοχή πίτσας που τα παιδιά θα λατρέψουν. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου, με γαλοπούλα, μοσχαρίσιο ή και χοιρινό. | print=|yes| ingredients=|2 φύλλα πίτσας ZΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ;1 ασπράδι αυγού;30 γρ. βούτυρο LURPAK ;Για τη γέμιση:;250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο;200 γρ. μανιτάρια;50 γρ. βούτυρο LURPAK;1 κ.σ. ελαιόλαδο;80 ml γλυκό κρασί SAMOS VIN DOUX;100 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA;1 πράσο ;½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο;1 αυγό;100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA;1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά;Αλάτι & πιπέρι| ]Προσαρμόζω στην κουζινομηχανή το ειδικό εξάρτημα για κιμά. Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το πράσο σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνω εναλλάξ στην κουζινομηχανή για να τα πολτοποιήσω. ;Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω το μείγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνω και καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να μαγειρευτεί για 2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια χαμηλή ταρτιέρα. Ρίχνω στο μείγμα του κιμά, τον άνηθο και τη μοτσαρέλα. Χτυπάω το αυγό με την κρέμα γάλακτος και ενώνω τα δύο μείγματα.;Ανοίγω το πρώτο φύλλο πίτσας σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόβω με ένα μικρό τσέρκι (8 εκ.), μικρά δισκάκια ζύμης. Βάζω 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε δισκάκι και διπλώνω στη μέση. Πιάνω τις άκρες του μισοφέγγαρου και τις ενώνω προς το κέντρο. Τοποθετώ το πιτάκι στην ταρτιέρα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα μέχρι να την γεμίσω.;Χτυπάω το ασπράδι αυγού και αλείφω τα ζυμαράκια. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.[/lt_recipe] -->

Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική εκδοχή πίτσας που τα παιδιά θα λατρέψουν. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου, με γαλοπούλα, μοσχαρίσιο ή και χοιρινό.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Πλούσια σε γεύση και πολύ χορταστική εκδοχή πίτσας που τα παιδιά θα λατρέψουν. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά κοτόπουλου, με γαλοπούλα, μοσχαρίσιο ή και χοιρινό.
Υλικά
    Για τη γέμιση:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα πίτσας ZΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 30 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 ml γλυκό κρασί SAMOS VIN DOUX
  • 100 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
  • 1 πράσο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροσαρμόζω στην κουζινομηχανή το ειδικό εξάρτημα για κιμά. Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το πράσο σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνω εναλλάξ στην κουζινομηχανή για να τα πολτοποιήσω.
  2. blankΣε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Πασπαλίζω την πάπρικα και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω το μείγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνω και καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να μαγειρευτεί για 2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια χαμηλή ταρτιέρα. Ρίχνω στο μείγμα του κιμά, τον άνηθο και τη μοτσαρέλα. Χτυπάω το αυγό με την κρέμα γάλακτος και ενώνω τα δύο μείγματα.
  4. blankΑνοίγω το πρώτο φύλλο πίτσας σε μια επίπεδη επιφάνεια και κόβω με ένα μικρό τσέρκι (8 εκ.), μικρά δισκάκια ζύμης. Βάζω 1 κουταλάκι γέμιση σε κάθε δισκάκι και διπλώνω στη μέση. Πιάνω τις άκρες του μισοφέγγαρου και τις ενώνω προς το κέντρο. Τοποθετώ το πιτάκι στην ταρτιέρα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα μέχρι να την γεμίσω.
  5. blankΧτυπάω το ασπράδι αυγού και αλείφω τα ζυμαράκια. Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Keywords: μαντηλάκια πίτσας κιμά κοτόπουλου

Σας ευχαριστώ!