Βράζω τα μακαρόνια αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό υπολογίζοντας 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω, χωρίς να τα ξεβγάλω με κρύο νερό και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω το μίγμα των αυγών στα μακαρόνια. Ανακατεύω μαλακά χωρίς να σπάσω τα μακαρόνια.
Αφαιρώ από το λουκάνικο τη μεμβράνη και το ψιλοκόβω. Το βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι και το σοτάρω σε μέτρια φωτιά, χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία, μέχρι να πάρει χρώμα για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το δυόσμο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
Αλείφω τη φόρμα για κέικ με ελαιόλαδο και στρώνω τα 4 φύλλα ζύμης ενώ φροντίζω να λαδώνω ελαφρώς ενδιάμεσα. Δεν κόβω τα φύλλα αλλά αφήνω ότι περισσεύει να προεξέχει από τη φόρμα και από τις δυο πλευρές. Βάζω τη μισή ποσότητα από το μίγμα με τα μακαρόνια και πάνω στρώνω το μίγμα με το λουκάνικο. Τελειώνω με το υπόλοιπο μίγμα από τα μακαρόνια. Κλείνω την πίτα με τα φύλλα ζύμης που προεξέχουν από τη φόρμα ενώ τα αλείφω ενδιάμεσα με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Αποσύρω από το φούρνο, και το αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά. Αναποδογυρίζω την πίτα σε μακρόστενη πιατέλα και για να την σερβίρω την κόβω σε κομμάτια.
Σας ευχαριστώ!