Χορταστικό, comfort φαγάκι που θα αγαπήσετε πολύ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το προσούτο με κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
500 γρ. μακαρόνι Νο 2 ΗΛΙΟΣ
15 φέτες προσούτο
5 αυγά
150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
400 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
250 γρ. ντοματίνια
150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Αλάτι & πιπέρι
Instructions
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 6 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρω σε ένα ταψί «στήνοντάς» τα σε ευθείες γραμμές. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, και αλατοπίπερο και χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Κόβω τα ντοματίνια σε τέταρτα, αφαιρώ τους σπόρους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μείγμα τριμμένων τυριών και μπόλικο πιπέρι.
Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα (με τρύπα) και στρώνω τις φέτες προσούτο φροντίζοντας να καλύπτουν τη βάση, τα τοιχώματα (και το τοίχωμα της τρύπας). Στρώνω τη μισή ποσότητα των μακαρονιών σε ευθείας διάταξη και ραντίζω με 2-3 κουτάλες κρέμας.
Στρώνω τη γέμιση με τα ντοματίνια και τα τυριά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αφήνω την μακαρονόπιτα να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.