Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μακαρονόπιτα με μανιτάρια

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 πακέτο Μακαρόνι Νο 2 ΗΛΙΟΣ
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 800 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Βράζω το μακαρόνι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό υπολογίζοντας 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα ξεβγάλω με κρύο νερό και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω στα μακαρόνια την γραβιέρα και το μίγμα των αυγών. Ανακατεύω μαλακά.

  2. Για τη γέμιση
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο. Προσθέτω τα μανιτάρια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσουν για λίγο. Προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο, την γραβιέρα και λίγο αλάτι.

  4. Για την συναρμολόγηση και το ψήσιμο
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
    Αλείφω στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. με ελαιόλαδο. Στρώνω τη μισή ποσότητα μακαρονιών, απλώνω την γέμιση με τα μανιτάρια και στρώνω και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Όσο από το μείγμα των αυγών μείνει στο μπολ το αδειάζω επάνω στην πίτα.

  6. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Αποσύρω από το φούρνο, και το αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά. Ξεφορμάρω την πίτα σε πιατέλα και για να την σερβίρω την κόβω σε κομμάτια.

Keywords: μακαρονόπιτα με μανιτάρια

Σας ευχαριστώ!