Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαγειρίτσα στο ταψί

Μαγειρίτσα στο ταψί
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
45΄1 ώρα \nπερίπουΤαψί \n32 εκ. \n[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας, που μπορεί να σερβιριστεί την ημέρα του Πάσχα μαζί με το ψητό αρνάκι.
ΥλικάΕκτέλεση
\n
    \n
  • 500 γρ. συκωταριά αρνίσια (σπλήνα, συκώτι, γλυκάδια)
  • \n
  • 100 γρ. έντερα αρνίσια
  • \n
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • \n
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλωμα, ψιλοκομμένα
  • \n
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • \n
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • \n
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • \n
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • \n
  • 4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη \n½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο \nαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι \n½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • \n
\n
Πλένω τη συκωταριά με τα έντερα και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 - 20 λεπτά. Κατόπιν, τα στραγγίζω και τα κόβω με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια. \nΖεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αποσύρω από το τηγάνι σε ένα πιάτο, και βάζω (στο ίδιο τηγάνι) τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα στο ίδιο ελαιόλαδο. Τα σοτάρω για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το προηγούμενο σοταρισμένο μείγμα και αλατοπιπερώνω. Πασπαλίζω με το μπαχάρι και βάζω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά και τα αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο το μείγμα να κρυώσει. \nΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. \nΣε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύω καλά και ενώνω τα δύο μείγματα. \nΛαδώνω το ταψάκι και το πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζω από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνω στο φούρνο για 35 - 40 λεπτά. Σερβίρω την πίτα κομμένη σε κομμάτια. \nTip: Αν θέλω η πίτα μου να έχει ρόδινο χρώμα, χτυπάω 1 αυγό με 3 κουτ. σούπας γάλα και αλείφω το μίγμα στην επιφάνειά του, πριν το βάλω για ψήσιμο.
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ " servings="Ταψί 32 εκ." prep_time="45M" cook_time="1H" total_time="" summary=" Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας, που μπορεί να σερβιριστεί την ημέρα του Πάσχα μαζί με το ψητό αρνάκι. " print="yes" image="" ingredients="500 γρ. συκωταριά αρνίσια (σπλήνα, συκώτι, γλυκάδια); 100 γρ. έντερα αρνίσια; 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο; 4 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλωμα, ψιλοκομμένα; ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο; ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο; 1 πράσο ψιλοκομμένο; 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο; 4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά); 1 φλιτζ. τσαγιού ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη; 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του; ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη;½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη;"]Πλένω τη συκωταριά με τα έντερα και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 - 20 λεπτά. Κατόπιν, τα στραγγίζω και τα κόβω με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια. ; Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αποσύρω από το τηγάνι σε ένα πιάτο, και βάζω (στο ίδιο τηγάνι) τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα στο ίδιο ελαιόλαδο. Τα σοτάρω για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το προηγούμενο σοταρισμένο μείγμα και αλατοπιπερώνω. Πασπαλίζω με το μπαχάρι και βάζω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά και τα αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο το μείγμα να κρυώσει. ; Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. ; Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύω καλά και ενώνω τα δύο μείγματα. ; Λαδώνω το ταψάκι και το πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζω από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνω στο φούρνο για 35 - 40 λεπτά. ; Σερβίρω την πίτα κομμένη σε κομμάτια. ; Tip: Αν θέλω η πίτα μου να έχει ρόδινο χρώμα, χτυπάω 1 αυγό με 3 κουτ. σούπας γάλα και αλείφω το μίγμα στην επιφάνειά του, πριν το βάλω για ψήσιμο.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. συκωταριά αρνίσια (σπλήνα, συκώτι, γλυκάδια)
  • 100 γρ. έντερα αρνίσια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλωμα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 1 φλιτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
Εκτέλεση
  1. Πλένω τη συκωταριά με τα έντερα και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 - 20 λεπτά. Κατόπιν, τα στραγγίζω και τα κόβω με ένα ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια.

  2. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αποσύρω από το τηγάνι σε ένα πιάτο, και βάζω (στο ίδιο τηγάνι) τα ψιλοκομμένα εντόσθια και έντερα στο ίδιο ελαιόλαδο. Τα σοτάρω για 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το προηγούμενο σοταρισμένο μείγμα και αλατοπιπερώνω. Πασπαλίζω με το μπαχάρι και βάζω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύω καλά και τα αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο το μείγμα να κρυώσει.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  3. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το αλεύρι, το ψωμί και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύω καλά και ενώνω τα δύο μείγματα.

  4. Λαδώνω ένα ταψάκι 32 εκ., και το πασπαλίζω με τη μισή ποσότητα τριμμένης φρυγανιάς. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζω από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνω στο φούρνο για 35 - 40 λεπτά. Σερβίρω την πίτα κομμένη σε κομμάτια.

Note

Αν θέλω η πίτα μου να έχει ρόδινο χρώμα, χτυπάω 1 αυγό με 3 κουτ. σούπας γάλα και αλείφω το μίγμα στην επιφάνειά του, πριν το βάλω για ψήσιμο.

Keywords: μαγειρίτσα στο ταψί

Σας ευχαριστώ!