Print Options:

Mac & Cheese

Mac & Cheese
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 35 mins
Cooking Temp 170  °C
Servings 4
Υλικά
  • 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak + λίγο επιπλέον για το σκεύος
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 ml κρέμα γάλακτος ARLA
  • 400 ml γάλα
  • 350 γρ. μείγμα τυριών Pasta & Gratinar, ARLA
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την επιφάνεια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. πάνκο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αέρα και αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό σκεύος διαμέτρου 26 εκ.

  2. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω το μακαρονάκι και το βράζω για 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφουν στη συσκευασία τους. Τα σουρώνω και τα τα μεταφέρω στο βουτυρωμένο σκεύος.

  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και μαγειρεύω ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρώς (δεν θα πήξει όπως η μπεσαμέλ). Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα 2/3 της ποσότητας του μείγματος τυριών.

  4. Mac & Cheese

    Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ανακατεύω καλά.

    Σε ένα τηγανάκι βάζω τις 1 κουταλιά βούτυρο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω με την πάπρικα και προσθέτω το πάνκο. Το καβουρδίζω μέχρι να ροδίσει και το ρίχνω πασπαλιστά επάνω στα μακαρονάκια. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά.

Σας ευχαριστώ!