Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

mακαρονοπιτα σε χωριατικο φυλλο

mακαρονοπιτα σε χωριατικο φυλλο
\n

\n

Ναι είναι πίτα, αλλά μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδέψτε την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα με πολλά μυρωδικά.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 26 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Ναι είναι πίτα, αλλά μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδέψτε την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα με πολλά μυρωδικά.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 12 χωριάτικα φύλλα Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. μακαρόνια Νο 1 ή Νο 2, Ήλιος
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, Arla, τριμμένη
  • 400 γρ. φιλέτο γαλοπούλας, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα αφήνω σε ένα μπολ.
  2. blankΣε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το δυόσμο και την μοτσαρέλα.
  3. blankΒουτυρώνω καλά είναι μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνω 6 χωριάτικα φύλλα, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Στρώνω τα βρασμένα μακαρόνια σε σειρές και σκορπίζω το φιλέτο γαλοπούλας και τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  4. blankΣκεπάζω τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα και χαράζω την πίτα με μαχαίρι. Ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και το απλώνω σε όλη την πίτα.
  5. blankΨήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά πριν την κόψω.
Keywords: mακαρονοπιτα σε χωριατικο φυλλο

Σας ευχαριστώ!