Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι

Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 30
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 30-35 λουκανικάκια μπουκιές
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω καλά ένα μεγάλο ταψάκι.

  2. Βγάζω το φύλλο κανταΐφι από τη συσκευασία του και το ανοίγω με τα χέρια μου για να αφρατέψει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  3. Απλώνω μια μικρή ποσότητα φύλλου επάνω στον πάγκο και με ένα πινελάκι το λαδώνω ελαφρά. Βάζω στην άκρη του ένα λουκανικάκι και την τυλίγω σφιχτά μέσα στο φύλλο (όπως κάνω και μετα γλυκά κανταϊφάκια).

  4. Βουτάω στιγμιαία την τυλιγμένη μπουκίτσα μέσα στο μίγμα των αυγών και την μεταφέρω στο λαδωμένο ταψί. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

  5. Ψήνω τις μπουκίτσες για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Βγάζω τις μπουκίτσες από το φούρνο, και όπως είναι καυτές, τις αλείφω με το λιωμένο βούτυρο.

  6. Βγάζω τις μπουκίτσες από το ταψί, καρφώνω σε κάθε μια από μία οδοντογλυφίδα και σερβίρω.

Keywords: λουκανικομπουκιες σε φυλλο κανταϊφι

Σας ευχαριστώ!