Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λουκουμάδες με μέλι

Λουκουμάδες με μέλι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 2 ώρες
Servings 40
Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 200 γρ. (σχεδόν 1 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. (σχεδόν 1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γραμμάρια)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για το τηγάνισμα
  • 1 λίτρο ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύω το νερό με το γάλα, φροντίζοντας να είναι χλιαρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω τη μαγιά με τη ζάχαρη και τα ρίχνω στο υγρό μίγμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ανακατεύω. Ανακατεύω τα δύο αλεύρια με το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μίγμα μου ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα.

  2. Ο χυλός που θα προκύψει δεν θα πρέπει να είναι πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός. Σκεπάζω το μίγμα και το αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Ο χυλός θα είναι έτοιμος, όταν θα έχει διπλασιαστεί σε όγκο και θα έχει σχηματίσει φυσαλίδες στην επιφάνεια.

  3. Ζεσταίνω το λάδι σε μια κατσαρόλα. Με δύο κουταλάκια (που βυθίζω κάθε φορά σε ζεστό νερό), φτιάχνω μπαλίτσες από το χυλό και τις ρίχνω στο λάδι που έχει κάψει. Γυρίζω τους λουκουμάδες αρκετές φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα παντού. Τηγανίζω κάθε δόση για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρω τους λουκουμάδες  από το λάδι με τρυπητή κουτάλα. Τους αφήνω να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  4. Για να τους σερβίρω, τους περιχύνω με το μέλι και τους πασπαλίζω με κανέλα. Προαιρετικά σκορπίζω πάνω τους την τριμμένη καρυδόψιχα.

Note

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ: για τα παιδιά ετοιμάζω λουκουμάδες με σοκολάτα. Η συνταγή είναι πολύ απλή: εκτός από τα παραπάνω υλικά, θα χρειαστώ επιπλέον 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια. Καρφώνω τα κυβάκια της κουβερτούρας ένα προς ένα με πιρούνι και τα βουτάω στο χυλό. Στη συνέχεια τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι και τα τηγανίζω, όπως στη συνταγή.

Keywords: λουκουμαδες με μελι

Σας ευχαριστώ!