Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Λουκουμάδες με μέλι
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 4 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 14 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 200 ml νερό χλιαρό
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Μέλι με κανέλα και βασιλικό πολτό, Melira
  • Κανέλα σκόνη
  • Καρύδια, ψιλοτριμμένα
  • Σουσάμι, καβουρδισμένο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη μαγιά. Αφήνω το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά. Ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

  2. Σκεπάζω το μείγμα με μια πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέχρι μέχρι να διπλασιαστεί και να γεμίσει η επιφάνεια με μικρές φουσκαλίτσες.

  3. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και τηγανίζω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα λουκουμαδάκια.

  4. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρω ραντίζω με μπόλικο μέλι, κανέλα, σουσάμι και τριμμένο καρύδι.

Keywords: λουκουμάδες, μέλι, Melira, παραδοσιακο,

Σας ευχαριστώ!