Print Options:

Λινγκουίνι με πέστο φυστικιού

Λινγκουίνι με πέστο φυστικιού
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 20 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. λιγκουίνι, ΗΛΙΟΣ
  • 200 γρ. φυστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 20 γρ. βασιλικό φρέσκο
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Φυστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

  2. Βάζω τα φύλλα βασιλικού στο μούλτι και προσθέτω τα φυστίκια Αιγίνης, την κρέμα σκόρδου, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και την παρμεζάνα. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτω 2-3 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύω.

  3. Λινγκουίνι με πέστο φυστικιού

    Μεταφέρω το πέστο σε ένα βαθύ τηγάνι και μεταφέρω τα λινγκουίνι απευθείας από την κατσαρόλα. Προσθέτω τα ξύσματα και σερβίρω σκορπίζοντας λίγα καβουρδισμένα φυστίκια.

Σας ευχαριστώ!