Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Βάζω τα φύλλα βασιλικού στο μούλτι και προσθέτω τα φυστίκια Αιγίνης, την κρέμα σκόρδου, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και την παρμεζάνα. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτω 2-3 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύω.
Μεταφέρω το πέστο σε ένα βαθύ τηγάνι και μεταφέρω τα λινγκουίνι απευθείας από την κατσαρόλα. Προσθέτω τα ξύσματα και σερβίρω σκορπίζοντας λίγα καβουρδισμένα φυστίκια.
Σας ευχαριστώ!