Print Options:

Λινγκουίνι με χταπόδι alla puttanesca

Λινγκουίνι με χταπόδι alla puttanesca
Cooking Method
Time
Prep Time: 1 hr Cook Time: 15 mins Total Time: 1 hr 15 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. Λινγκουίνι, ΗΛΙΟΣ
  • 1 χταπόδι περίπου 1.200 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ελιές καλαματιανές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 3 αντζούγιες
  • 80 γρ. βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 4 λίτρα νερό. Ρίχνω το χταπόδι και το βράζω για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά. Βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα, ρίχνω τα λινγκουίνι και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  2. Ψιλοκόβω την κατσούλα του χταποδιού και τα πλοκάμια τα κόβω σε 2 κομμάτια στη μέση. Τα αφήνω στην άκρη.

  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα ντοματίνια και σοτάρω για 6-8 λεπτά, ανακινώντας τακτικά το τηγάνι, μέχρι να «σκάσουν». Προσθέτω τον πελτέ, τις ελιές, τις πιπερίτσες και ½ φλιτζάνι νερό από το νερό που βράζουν τα λινγκουίνι.

  4. Λινγκουίνι με χταπόδι alla puttanesca

    Μαγειρεύω για 1-2 λεπτά και προσθέτω την κάπαρη και το ψιλοκομμένο χταπόδι. Βγάζω τα λινγκουίνι με μια τσιμπίδα και τα προσθέτω το τηγάνι. Ανακινώ καλά και σερβίρω τοποθετώντας τα πλοκάμια από πάνω. Πασπαλίζω με φρέσκια ρίγανη.

Σας ευχαριστώ!