Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λιμοντσέλο σπιτικό

Λιμοντσέλο σπιτικό
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Υλικά
  • 2 λίτρα βότκα
  • 18-20 λεμόνια, ακέρωτα, κατά προτίμηση βιολογικά
  • για το σιρόπι
  • 1 λίτρο νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τα λεμόνια και με ένα πίλερ (εργαλείο ξεφλουδίσματος) ή με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρώ τη φλούδα τους. Προσπαθώ να έχω όσο λιγότερο γίνεται από το λευκό μέρος της σάρκας των λεμονιών γιατί αυτό είναι που πικρίζει το λικέρ μου.

  2. Σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι ρίχνω την βότκα και τις φλούδες από τα λεμόνια. Κλείνω το καπάκι και φυλάω το βάζο για 20 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Κάθε 2 ημέρες κάνω μια ανάδευση χωρίς να ανοίξω το βάζο.

  3. Την 20ή ημέρα ανοίγω το βάζο, σουρώνω το υγρό από ψιλή γάζα για να μην υπάρχουν καθόλου κομμάτια λεμονιού.

  4. Για το σιρόπι
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη και αφήνω να βράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.

  6. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
    Αναμειγνύω τα δύο υγρά σιγά σιγά ανακατεύοντας και τα αδειάζω σε μπουκάλια.
    Πίνεται ελαφρά παγωμένο.

Keywords: λικερ λιμοντσελο

Σας ευχαριστώ!