<!-- [lt_recipe name=|ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ| servings=|6-8| prep_time=|30M| cook_time=|45M| summary=|Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσετε τα μυρωδάτα λεμόνια. Διαλέξτε ελληνικά γιατί έχουν ασύγκριτη ευωδιά και σχεδόν πάντοτε είναι ακέρωτα, επομένως μπορείτε άφοβα να χρησιμοποιήσετε το ξύσμα τους για να δώσετε θαυμάσιο άρωμα σε κάθε μαγειρική και ζαχαροπλαστική δημιουργία σας.| print=|yes| ingredients=|
Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και τα χτυπάω με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μέτρια. Την βγάζω από τον κάδο, την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζω τον κάδο του μίξερ και χτυπάω εκεί τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω αργά το λιωμένο βούτυρο, το κορν φλάουρ, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή και σχετικά αφράτη κρέμα.
Βουτυρώνω ελαφρώς μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 20 - 22 εκ. ή ένα ρηχό στρογγυλό ταψάκι ίδιας διαμέτρου.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ζύμη με πάχος 1/2 εκ. και διάμετρο περίπου 24 εκ. Τη στρώνω στη φόρμα, προσέχοντας να εφαρμόζει καλά και στα τοιχώματα και με ένα πιρούνι την τρυπάω σε διάφορα σημεία (έτσι, δεν θα φουσκώσει στο ψήσιμο). Αδειάζω την κρέμα λεμονιού στη βάση και ισιώνω την επιφάνεια.
Ψήνω τη λεμονόπιτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 35 - 40 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η κρέμα να σφίξει. Βγάζω την τάρτα από το φούρνο, την αφήνω να κρυώσει και την πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Γυρνάω τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ και ξαναβάζω τη λεμονόπιτα στο φούρνο, σε ένα από τα ψηλά ράφια. Ψήνω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει. Την αφήνω να κρυώσει και σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!