Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαζάνια με μοσχαρίσια λουκάνικα, μανιτάρια και μοτσαρέλα

λουκάνικα
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 41 λεπτά.
Servings 6
Best Season Φθινόπωρο
Υλικά
  • 200 γρ. λαζάνια
  • 450 γρ. μοσχαρίσια λουκάνικα, αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak + λίγο επιπλέον για το σκεύος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 400 γρ. μανιτάρια, χοντροκομμένα
  • 300 γρ. μοτσαρέλα Arla, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 1 κουταλιά από το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Μόλις μυρίσει ρίχνω τα ντοματάκια, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την δεύτερη κουταλιά βούτυρο να κάψει καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα λουκάνικα και με ένα κουτάλι «σπάω» τα χοντρά κομμάτια τους για να γίνουν σαν κιμάς. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 10 λεπτά.

  3. Από την κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας, βγάζω 3 γεμάτες κουταλιές σε ένα μπολ και την υπόλοιπη την ρίχνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Προσθέτω τον μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
    Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη μοτσαρέλα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  4. Βουτυρώνω ένα πιρέξ με ελάχιστο ελαιόλαδο και απλώνω στο πάτο του την σάλτσα που έχω κρατήσει στην άκρη. Στρώνω μια σειρά με λαζάνια και απλώνω το 1/3 του μείγματος με τα λουκάνικα. Πασπαλίζω με το ½ μείγμα των τυριών και σκεπάζω με μια σειρά λαζάνια. Στρώνω άλλο 1/3 από το μείγμα με τα λουκάνικα και πασπαλίζω με την δεύτερη δόση τυριών.

  5. Σκεπάζω με μια τελευταία σειρά λαζάνια και απλώνω την τελευταία δόση με τα λουκάνικα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 45 λεπτά.

  6. blank

    Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, σκορπάω τους κύβους μοτσαρέλας και επαναφέρω το σκεύος στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
    Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και το αφήνω για 20 λεπτά πριν το κόψω.

Keywords: μανιτάρια,και,μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!