Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω 1 κουταλιά από το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Μόλις μυρίσει ρίχνω τα ντοματάκια, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω την δεύτερη κουταλιά βούτυρο να κάψει καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα λουκάνικα και με ένα κουτάλι «σπάω» τα χοντρά κομμάτια τους για να γίνουν σαν κιμάς. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 10 λεπτά.
Από την κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας, βγάζω 3 γεμάτες κουταλιές σε ένα μπολ και την υπόλοιπη την ρίχνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα. Προσθέτω τον μαϊντανό και ανακατεύω καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη μοτσαρέλα, το ανθότυρο, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βουτυρώνω ένα πιρέξ με ελάχιστο ελαιόλαδο και απλώνω στο πάτο του την σάλτσα που έχω κρατήσει στην άκρη. Στρώνω μια σειρά με λαζάνια και απλώνω το 1/3 του μείγματος με τα λουκάνικα. Πασπαλίζω με το ½ μείγμα των τυριών και σκεπάζω με μια σειρά λαζάνια. Στρώνω άλλο 1/3 από το μείγμα με τα λουκάνικα και πασπαλίζω με την δεύτερη δόση τυριών.
Σκεπάζω με μια τελευταία σειρά λαζάνια και απλώνω την τελευταία δόση με τα λουκάνικα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνω για 45 λεπτά.
Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, σκορπάω τους κύβους μοτσαρέλας και επαναφέρω το σκεύος στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και το αφήνω για 20 λεπτά πριν το κόψω.
Σας ευχαριστώ!