Print Options:

Λαζανάκι Στρογγανόφ

Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. λαζανάκι, ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο ή φιλέτο κόντρα, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια brown, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 ml ζωμό κρέατος
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρέας και το σοτάρω για 3-4 λεπτά (ανάλογα με το πάχος των κομματιών) μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζω με μια τσιμπίδα και ρίχνω στο τηγάνι το βούτυρο. Ρίχνω τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  3. Πασπαλίζω με το αλεύρι και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά.

  4. Επαναφέρω το κρέας στο τηγάνι, αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 3 λεπτά. Ρίχνω τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακινώ το τηγάνι. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Keywords: στρογγανόφ, κρέμα γάλακτος, μοσχάρι, μπριζόλα, μανιτάρια, λαζανάκι,

Σας ευχαριστώ!