Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου

Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Courses
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 3 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη και καλά στυμμένα
  • ½ μεγάλο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκια ή από βαζάκι, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • Για τη σάλτσα
  • Για τη σάλτσα
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (ή γλυκιά)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα καρότα, το λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύω καλά.

  2. Σάλτσα
  3. Σε ένα μέτριο μπολ βάζω όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και τα χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω λίγο-λίγο το λάδι, μέχρι να φτιάξω μια σάλτσα λεία και πυκνή, σαν μαγιονέζα.

  4. Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα την τελευταία στιγμή, αλατοπιπερώνω κατά βούληση και ανακατεύω καλά. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: λαχανοσαλατα κολσλοου

Σας ευχαριστώ!