Print Options:

Λαδοκούλουρα με σταφίδες και σουσάμι

Λαδοκούλουρα με σταφίδες και σουσάμι
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 20 mins Rest Time: 20 mins Total Time: 55 mins
Servings 30
Υλικά
  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml ελαιόλαδο, LASITIA
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 30 ml τσικουδιά
  • 1 κ.γλ. κανέλα, σκόνη
  • ½ κ.γλ. γαρίφαλο, σκόνη
  • 125 ml χυμός πορτοκαλιού
  • ½ κ.γλ. κοφτό, μαγειρικό σόδα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Για την επικάλυψη
  • σουσάμι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη τσικουδιά, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύω καλά για να λιώσει η ζάχαρη.

  2. Σε ένα ποτήρι ανακατεύω τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (το κάνω πάνω από το μπολ γιατί θα φουσκώσει) και το προσθέτω στο μείγμα.

  3. Ρίχνω τις σταφίδες και το ξύσμα, ανακατεύω, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε δόσεις. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, ίσα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να έχω μια σφικτή ζύμη. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

  4. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C, ψήσιμο πάνω κάτω, και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  5. Λαδοκούλουρα με σταφίδες και σουσάμι

    Βάζω αρκετό σουσάμι σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτω την ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζω λίγο νερό. Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης (περίπου 20-25 γρ.), πλάθω σε μπαλίτσες βουτάω λίγο στο νερό και «πανάρω» με τη ζάχαρη και το σουσάμι.
    Ψήνω τα κουλουράκια στο ταψί για 20 λεπτά περίπου.

Σας ευχαριστώ!