Ξεψαχνίζω το βρασμένο κοτόπουλο και το ψιλοκόβω με ένα μαχαιράκι σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζω το ψαχνό σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για άλλο ½ λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέτω τα λιωμένα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το αλεύρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το σοταρισμένο μείγμα του τηγανιού και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και το αυγό και ανακατεύω ξανά. Τέλος, ρίχνω και το πολύ ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω στο ψυγείο για 30 - 40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς και να πλάθεται εύκολα.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 - 3 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω στρογγυλούς κεφτέδες σε μέγεθος μικρού αυγού. Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάω τους κεφτέδες από τη φρυγανιά και τους τηγανίζω σε δόσεις των 4 - 5 κεφτέδων, για 2 - 3 λεπτά, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρως ζεστούς ή χλιαρούς.
Σας ευχαριστώ!