Print Options:

Κροκέτες αρακά με μοτσαρέλα

Κροκέτες αρακά με μοτσαρέλα
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 20 mins Total Time: 35 mins
Cooking Temp 190  °C
Servings 12
Υλικά
  • 400 γρ. κατεψυγμένο αρακά, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. πάνκο
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνω τον αρακά και τον βράζω για 3 λεπτά. Το σουρώνω σε σουρωτήρι και τον κρυώνω με παγωμένο νερό.

  2. Βάζω στο μούλτι τα αυγά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο και την μισή ποσότητα του αρακά και τα πολτοποιώ καλά.

  3. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω τον υπόλοιπο αρακά, τη μοτσαρέλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω πολύ καλά.

  4. Κροκέτες αρακά με μοτσαρέλα

    Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Λαδώνω καλά τα χέρια μου, παίρνω μικρές ποσότητες από το μείγμα, τις πλάθω σε στρογγυλές κροκέτες και τις πανάρω στο πάνκο. Μεταφέρω τις κροκέτες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C αερόθερμο για 15-20 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!