Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κριτσίνια με σουσάμι

Κριτσίνια με σουσάμι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 20 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 35
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 830 γρ. αλεύρι σταρένιο, σκληρό, για ψωμί (το βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία)
  • 70 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 420 γρ. νερό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, καβουρδισμένο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, ή στο γκριλ, μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη (ή σε ένα μεγάλο μπολ) βάζω το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν καλά και, σταδιακά, να σχηματιστεί μια ζύμη αφράτη που να ξεκολλά από τα χέρια και τα τοιχώματα του μπολ. Εναλλακτικά, τα ζυμώνω στον κάδο του μίξερ πάγκου με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ζύμες.

  2. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Σε ένα μπολ βάζω μπόλικο κρύο νερό και σε μια πιατέλα απλώνω το σουσάμι. Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα και με τις παλάμες τα πλάθω σε μακρόστενα μπαστουνάκια μήκους περίπουυ 15 εκ. Τα βουτάω ένα-ένα στο νερό, τα βγάζω αμέσως και τα κυλάω στο πιάτο με το σουσάμι, μέχρι να καλυφθούν παντού. Τα αραδιάζω στο ταψί, αφήνοντας απόσταση 2 - 3 εκ. μεταξύ τους, και τα αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά, για να «ξεκουραστούν».

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βάζω το ταψί όπως είναι στο φούρνο και ψήνω τα κριτσίνια για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.

Keywords: κριτσινια σουσαμι

Σας ευχαριστώ!