Print Options:

Κριθαρότο με κολοκύθα και φέτα

Κριθαρότο με κολοκύθα και φέτα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 35 35 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 2
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 250 γρ. μέτριο κριθαράκι ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. κολοκύθα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 850-900 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 80 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 100-150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη
  • 4 - 5 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με 1 κουταλάκι κύμινο. Ψήνω την κολοκύθα για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  2. Για το κριθαρότο
  3. Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το τριμμένο κρεμμύδι και την τριμμένη κολοκύθα, το υπόλοιπο κύμινο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω πασπαλιστά το κριθαράκι και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κριθαράκι. Ξεκινάω να ρίχνω το ζωμό με την τεχνική του ριζότο και προσθέτω ζωμό μόνο όταν απορροφήσει την προηγούμενη δόση. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για 30 λεπτά περίπου.

  4. Αποσύρω το γουόκ από τη φωτιά, διορθώνω το αλατοπίπερο και προσθέτω τους μισούς κύβους κολοκύθας και τη μισή φέτα. Ανακατεύω απαλά και σερβίρω στα πιάτα.

  5. Μοιράζω τους υπόλοιπους κύβους, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαρότο κολοκύθα φέτα

Σας ευχαριστώ!