Σε ένα μπολ ανακατεύω το τριμμένο κουκουνάρι, 2 κουταλιές πολύσπορο αλεύρι από το αλεύρι της γέμισης και λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι. Αφήνω το μείγμα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζω τα 50 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω όλα τα κρεμμύδια, αλατίζω και προσθέτω το υπόλοιπο θυμάρι. Σοτάρω για 15 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνω με το πετιμέζι, ανακατεύω και μαγειρεύω για 8-10 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν. Προσθέτω το υπόλοιπο πολύσπορο αλεύρι, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήνω στην άκρη.
Για την πίτα:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Boυτυρώνω καλά παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος (20x30 εκ.) και στρώνω το πρώτο φύλλο. Το βουτυρώνω και πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα με το κουκουνάρι. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με 2 ακόμη φύλλα (συνολικά 3 φύλλα στη βάση). Αδειάζω την γέμιση και την απλώνω να καλύψω όλο το σκεύος. Σπάω το μπλε τυρί και το σκορπίζω επάνω από τη γέμιση. Καλύπτω με τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα, για τα οποία ακολουθώ την ίδια διαδικασία που έκανα και στα κάτω φύλλα (φύλλο-βούτυρο-κουκουνάρι). Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά του ραντίσματος και αδειάζω επάνω στην πίτα. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.