Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα πορτοκαλιού με καραμελωμένα πορτοκάλια

Κρέμα πορτοκαλιού με καραμελωμένα πορτοκάλια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη κρέμα
  • 750 γρ. γάλα
  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • Για τα καραμελωμένα πορτοκάλια και το σιρόπι
  • 2 πορτοκάλι ακέρωτα, κατά προτίμηση βιολογικά, πλυμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 1 σφηνάκι κουαντρό
Εκτέλεση
  1. Σε ενα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το νερό και το κουαντρό. Μόλις πάρουν βράση προσθέτω τα φετάκια πορτοκαλιού και αφήνω σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά να δέσει το σιρόπι και να καραμελώσουν τα φετάκια πορτοκαλιού.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα με τη ζάχαρη και τα αφήνω στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Χτυπάω με ένα μιξεράκι τα ολόκληρα αυγά με τους κρόκους. Αποσύρω το μίγμα με το γάλα από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύω καλά το καινούργιο μίγμα στο οποίο προσθέτω τα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά. Ανακατεύω καλά.

  3. Βάζω στα φορμάκια από μια κουταλιά σιρόπι και μοιράζω το μίγμα της κρέμας.
    Βάζω τα φορμάκια σε ταψί και προσθέτω νερό που θα πρέπει να φτάνει στα ¾ του ύψους τους. Ετοιμάζω δηλ. ένα μπεν μαρί φούρνου. Σκεπάζω τα μπολάκια με αλουμινόχαρτο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

  4. Αφήνω τις κρέμες να κρυώσουν και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Τις ξεφορμάρω προσεχτικά σε πιατάκια και τις διακοσμώ με τα καραμελωμένα φετάκια πορτοκαλιού.

Keywords: κρεμα πορτοκαλιου καραμελωμενα πορτοκαλια

Σας ευχαριστώ!