Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρέμα καραμέλα με σάλτσα καραμέλας γάλακτος

Κρέμα καραμέλα με σάλτσα καραμέλας γάλακτος
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για την κρέμα
  • 100 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλλίνη
  • Για την σάλτσα καραμέλας γάλακτος
  • 250 γρ. καραμέλες γάλακτος
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Ανοίγω τις καραμελίτσες και τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνω τις καραμέλες να λιώσουν. Αφήνω την λιωμένη καραμέλα να κρυώσει ελαφρώς.

  2. Βάζω το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και το χτυπάω μαζί με την άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την σαντιγί, την βανιλίνη και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτω τις λιωμένες καραμέλες και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα.

  3. Για την σάλτσα
  4. Βάζω τις καραμέλες στο ίδιο κατσαρολάκι που είχα λιώσει και τις καραμέλες τις κρέμας και τις λιώνω σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Όταν έχουν λιώσει όλες, προσθέτω την φυτική κρέμα και ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή σάλτσα.

  5. Σερβίρω την κρέμα στα μπολάκια (ακόμα καλύτερα αν την βάλετε σε σακούλα κορνέ) και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα γάλακτος.

  6. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγες σπασμένες καραμελίτσες.

Keywords: κρεμα καραμελα σαλτσα καραμελας γαλακτος

Σας ευχαριστώ!