Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρεατοπιτάκια με ρύζι

Κρεατοπιτάκια με ρύζι
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
40΄40΄ - 45΄6 - 8 μερίδες-[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν το άρωμα, το χρώμα και την οξύτητα που μας αρέσει.
ΥλικάΕκτέλεση
Για τα πιτάκια \n
    \n
  • 16 φύλλα κρούστας (περίπου 1½ πακέτο φύλλα –το κάθε πακέτο περιέχει 10 - 11 φύλλα κρούστας)
  • \n
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • \n
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο, για το άλειμμα
  • \n
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • \n
\nΓια τη γέμιση \n
    \n
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \n
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • \n
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • \n
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • \n
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης,κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • \n
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • \n
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή από ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας που θα ψιλοκόψετε κονκασέ)
  • \n
  • ½ κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • \n
  • λίγο κύμινο, σε σκόνη
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • \n
  • τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (ή 2 κοφτές κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)
  • \n
\n
 Για τη γέμιση: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 5 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. \nΠροσθέτω το ρύζι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. \nΠροσθέτω τις ντομάτες, λίγο κύμινο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 7 - 8 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι το μείγμα να πιει τα υγρά του. Τραβάω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το δυόσμο, το αυγό και το γιαούρτι, ανακατεύω πολύ καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. \n \nΓια τα πιτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. \nΠαίρνω ένα φύλλο κρούστας, το αλείφω ελάχιστα με ελαιόλαδο και το διπλώνω κατά μήκος στη μέση. Λαδώνω ξανά. Στη μία στενή άκρη του διπλωμένου φύλλου βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Φέρνω τα πλαϊνά άκρα του φύλλου προς τα μέσα για να μισοσκεπάσω τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγω το φύλλο σε ρολό, σφραγίζοντας τη γέμιση. \nΕπαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, φτιάχνοντας συνολικά 16 πιτάκια. Τα βάζω στο λαδωμένο ταψί, τα αλείφω με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζω με το σουσάμι. \nΤα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ " servings="6 - 8" prep_time="40M" cook_time="45M" total_time=" " summary=" Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν το άρωμα, το χρώμα και την οξύτητα που μας αρέσει. " print="yes" image="" ingredients="Για τα πιτάκια; 16 φύλλα κρούστας (περίπου 1½ πακέτο φύλλα –το κάθε πακέτο περιέχει 10 - 11 φύλλα κρούστας); ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων; 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο, για το άλειμμα; σουσάμι, για το πασπάλισμα; Για τη γέμιση; 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο; 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα; ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα; 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο; 1 μέτριο κολοκυθάκι; 1 πιπεριά Φλωρίνης,κομμένη σε λεπτές λωρίδες; 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο; 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή από ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας που θα ψιλοκόψετε κονκασέ); ½ κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι; λίγο κύμινο, σε σκόνη; αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι; 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό; τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (ή 2 κοφτές κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος);"] Για τη γέμιση: Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 5 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω το ρύζι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω τις ντομάτες, λίγο κύμινο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 7 - 8 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι το μείγμα να πιει τα υγρά του. ; Τραβάω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το δυόσμο, το αυγό και το γιαούρτι, ανακατεύω πολύ καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. ; Για τα πιτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο και ρηχό ταψί. ; Παίρνω ένα φύλλο κρούστας, το αλείφω ελάχιστα με ελαιόλαδο και το διπλώνω κατά μήκος στη μέση. Λαδώνω ξανά. Στη μία στενή άκρη του διπλωμένου φύλλου βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Φέρνω τα πλαϊνά άκρα του φύλλου προς τα μέσα για να μισοσκεπάσω τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγω το φύλλο σε ρολό, σφραγίζοντας τη γέμιση. ; Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, φτιάχνοντας συνολικά 16 πιτάκια. Τα βάζω στο λαδωμένο ταψί, τα αλείφω με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζω με το σουσάμι. Τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Servings 16
Υλικά
    Για τα πιτάκια
  • 16 φύλλα κρούστας (περίπου 1½ πακέτο φύλλα –το κάθε πακέτο περιέχει 10 - 11 φύλλα κρούστας)
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο, για το άλειμμα
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • Για τη γέμιση
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (φρέσκες ή από ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας που θα ψιλοκόψετε κονκασέ)
  • λίγο κύμινο, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα (ή 2 κοφτές κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 5 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω το ρύζι, το καρότο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 8 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

  2. Προσθέτω τις ντομάτες, λίγο κύμινο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 7 - 8 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι το μείγμα να πιει τα υγρά του. Τραβάω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το δυόσμο, το αυγό και το γιαούρτι, ανακατεύω πολύ καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  3. Για τα πιτάκια
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.

  5. Παίρνω ένα φύλλο κρούστας, το αλείφω ελάχιστα με ελαιόλαδο και το διπλώνω κατά μήκος στη μέση. Λαδώνω ξανά. Στη μία στενή άκρη του διπλωμένου φύλλου βάζω 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της γέμισης. Φέρνω τα πλαϊνά άκρα του φύλλου προς τα μέσα για να μισοσκεπάσω τη γέμιση και στη συνέχεια τυλίγω το φύλλο σε ρολό, σφραγίζοντας τη γέμιση. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, φτιάχνοντας συνολικά 16 πιτάκια. Τα βάζω στο λαδωμένο ταψί, τα αλείφω με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζω με το σουσάμι.

  6. Τα ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: κρεατοπιτάκια με ρύζι

Σας ευχαριστώ!