πλεκτή κουλούρα
\n<!-- [lt_recipe name=|ΠΛΕΚΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ| servings=|6-8| prep_time=|15M| cook_time=|40M| total_time=|1H| summary=|Ιδιαίτερο ψωμί αυτή η πλεκτή κουλούρα με κίτρινο αλεύρι και πολύσπορο. Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρησιμοποιώντας βρώμης και για όλες τις χρήσεις, ή ολικής και καλαμποκιού…| print=|yes| ingredients=|Ζύμη με κίτρινο αλεύρι:;250 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;100 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA;5 γρ. μαγιά ξηρή;1 κ.γ. μέλι;1 κ.σ. κουρκουμά;25 γρ. βούτυρο LURPAK;80 ml νερό;Αλάτι;Ζύμη με πολύσπορο αλεύρι:;250 γρ. αλεύρι πολύσπορο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;100 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA;5 γρ. μαγιά ξηρή;1 κ.γ. μέλι;25 γρ. βούτυρο LURPAK;80 ml νερό;Αλάτι| ]Βάζω στην κουζινομηχανή τα υλικά της πρώτης ζύμης και ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργική μια ομοιογενής ζύμης. Την μεταφέρω σε ένα μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 30 λεπτά σε θερμό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υλικά της δεύτερη ζύμης, την σκεπάζω και την αφήνω κι αυτή να φουσκώσει.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Κόβω την κάθε ζύμη σε 2 μέρη και πλάθω 4 ισομεγέθη κορδόνια. Διασταυρώνω τα κορδόνια εναλλάξ και τα πλέκω, δίνοντάς τους σχήμα στρογγυλό.;Μεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20 λεπτά έτσι ώστε να μην πάρει πολύ γρήγορα χρώμα. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.[/lt_recipe] -->Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρησιμοποιώντας βρώμης και για όλες τις χρήσεις, ή ολικής και καλαμποκιού…
Σας ευχαριστώ!