Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

κουλούρα πλεχτή

πλεκτή κουλούρα

πλεκτή κουλούρα

\n<!-- [lt_recipe name=|ΠΛΕΚΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ| servings=|6-8| prep_time=|15M| cook_time=|40M| total_time=|1H| summary=|Ιδιαίτερο ψωμί αυτή η πλεκτή κουλούρα με κίτρινο αλεύρι και πολύσπορο. Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρησιμοποιώντας βρώμης και για όλες τις χρήσεις, ή ολικής και καλαμποκιού…| print=|yes| ingredients=|Ζύμη με κίτρινο αλεύρι:;250 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;100 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA;5 γρ. μαγιά ξηρή;1 κ.γ. μέλι;1 κ.σ. κουρκουμά;25 γρ. βούτυρο LURPAK;80 ml νερό;Αλάτι;Ζύμη με πολύσπορο αλεύρι:;250 γρ. αλεύρι πολύσπορο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ;100 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA;5 γρ. μαγιά ξηρή;1 κ.γ. μέλι;25 γρ. βούτυρο LURPAK;80 ml νερό;Αλάτι| ]Βάζω στην κουζινομηχανή τα υλικά της πρώτης ζύμης και ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργική μια ομοιογενής ζύμης. Την μεταφέρω σε ένα μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 30 λεπτά σε θερμό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υλικά της δεύτερη ζύμης, την σκεπάζω και την αφήνω κι αυτή να φουσκώσει.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Κόβω την κάθε ζύμη σε 2 μέρη και πλάθω 4 ισομεγέθη κορδόνια. Διασταυρώνω τα κορδόνια εναλλάξ και τα πλέκω, δίνοντάς τους σχήμα στρογγυλό.;Μεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20 λεπτά έτσι ώστε να μην πάρει πολύ γρήγορα χρώμα. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.[/lt_recipe] -->

Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρησιμοποιώντας βρώμης και για όλες τις χρήσεις, ή ολικής και καλαμποκιού…

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 56 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Ιδιαίτερο ψωμί αυτή η πλεκτή κουλούρα με κίτρινο αλεύρι και πολύσπορο. Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς χρησιμοποιώντας βρώμης και για όλες τις χρήσεις, ή ολικής και καλαμποκιού…
Υλικά
    Ζύμη με κίτρινο αλεύρι:
    Ζύμη με πολύσπορο αλεύρι:
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. αλεύρι κίτρινο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 25 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 80 ml νερό
  • Αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι πολύσπορο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 25 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 80 ml νερό
  • Αλάτι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζω στην κουζινομηχανή τα υλικά της πρώτης ζύμης και ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργική μια ομοιογενής ζύμης. Την μεταφέρω σε ένα μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 30 λεπτά σε θερμό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υλικά της δεύτερη ζύμης, την σκεπάζω και την αφήνω κι αυτή να φουσκώσει.
  2. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Κόβω την κάθε ζύμη σε 2 μέρη και πλάθω 4 ισομεγέθη κορδόνια. Διασταυρώνω τα κορδόνια εναλλάξ και τα πλέκω, δίνοντάς τους σχήμα στρογγυλό.
  3. blankΜεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20 λεπτά έτσι ώστε να μην πάρει πολύ γρήγορα χρώμα. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Keywords: κουλούρα πλεχτή

Σας ευχαριστώ!