Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 45 λεπ Cook Time: 22 λεπ Total Time: 1 ώρα 7 λεπτά.
Servings 45
Υλικά
  • 750 γρ. βούτυρο, σε μέτρια κομμάτια
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 900 – 1.000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα για 15 – 20 λεπτά στο φούρνο, στους 160°C και χονδροσπασμένα
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ πάγκου τα κομμάτια βουτύρου και την άχνη και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 15 λεπτά (μην σας φαίνεται υπερβολικός ο χρόνος! Είναι το βασικότερο μυστικό για τέλειους κουραμπιέδες). Το μείγμα πρέπει να γίνει εξαιρετικά αφράτο και λείο.

  2. Προσθέτω τους κρόκους, το γαρίφαλο και το κονιάκ και χτυπάω για άλλα 2 λεπτά. Αδειάζω το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, λίγο-λίγο, ζυμώνοντας με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή και σχετικά σφικτούτσικη ζύμη. Προσθέτω τα αμύγδαλα και ζυμώνω για να απλωθούν στη ζύμη ομοιόμορφα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Πλάθω κουραμπιέδες στρογγυλούς, με διάμετρο περίπου 4 εκ. ή τους πλάθω στο κλασικό σχήμα μισοφέγγαρου.

  4. Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου ή σε 2 μεγάλα ρηχά ταψιά και αραδιάζω εκεί τους κουραμπιέδες. Τους ψήνω για 20 - 22 λεπτά, μέχρι απλώς να χρυσίσουν. Τους βγάζω από το φούρνο, τους αφήνω να κρυώσουν λίγο και τους τυλίγω σε άφθονη ζάχαρη άχνη.

Keywords: κουραμπιέδες

Σας ευχαριστώ!