Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουραμπιέδες με ρόδι

κουραμπιέδες με ρόδι
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 50
Υλικά
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
  • 100 ml γρεναδίνη
  • 50 ml λικέρ ρόδι ή τσίπουρο με ρόδι
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου, καλά κοσκινισμένο
  • 250 γρ. αμύγδαλα (με τη φλούδα), καβουρδισμένα για μερικά λεπτά στο γκριλ, και στη συνέχεια χονδροσπασμένα
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Προσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη μετρημένη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ.

  2. Προσθέτω την γρεναδίνη και το λικέρ (ή το τσίπουρο) και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθεί καλά στο μείγμα.

  3. Αλλάξω εξάρτημα στο μίξερ και προσαρμόζω τον «γάντζο», ειδικό για ζύμες. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάω αρχικά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη.

  4. Τέλος, ρίχνω τα αμύγδαλα και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου. Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες στο κλασικό σχήμα ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μου και στους αραδιάζω στα δύο ταψιά. Τους ψήνω για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.

  6. Τους αφήνω να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τους βουτάω σε δόσεις, σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά.

Keywords: κουραμπιέδες με ρόδι

Σας ευχαριστώ!