Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουραμπιέδες δίχρωμοι

Κουραμπιέδες δίχρωμοι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 50
Υλικά
  • 400 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 85 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 300 + 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. κακάο καλής ποιότητας, άγλυκο
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
  1. Προσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ.

  2. Προσθέτω το κονιάκ, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα.

  3. Σταματάω το μίξερ και μοιράζω το μείγμα στη μέση σε δύο μεγάλα μπολ. Στο ένα ρίχνω τα 300 γρ. αλεύρι, και στο άλλο ρίχνω τα 220 γρ. αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένο). Ανακατεύω ξεχωριστά τα υλικά στα δύο μπολ, πρώτα με μια μαρίζ και μετά με τα χέρια (για το μείγμα με το κακάο φοράω γάντια) μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δεν χρειάζονται πολύ ζύμωμα, αρκεί να απορροφηθούν τα στεγνά υλικά. Τα μείγματα θα είναι μαλακά και θα κολλάνε αλλά δεν πρέπει να προσθέσετε άλλο αλεύρι.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Μεταφέρω τα μείγματα στον πάγκο της κουζίνας και κόβω μικρές «μπουκίτσες» βάρους 10-15 γρ. από το κάθε μείγμα. Τα πλάθω μαζί ώστε να «μπερδευτούν» και τα τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω από πάνω με το δάχτυλό μου για να κάνουν το κλασσικό βαθούλωμα και συνεχίζω μέχρι να γεμίσω τη λαμαρίνα. Ψήνω τους κουραμπιέδες για 15-17 λεπτά.

  5. Βγάζω από το φούρνο και τους μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλοι οι κουραμπιέδες. Αφού κρυώσουν τους πασπαλίζω με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Keywords: κουραμπιέδες δίχρωμοι

Σας ευχαριστώ!