Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουλούρια κρασάτα

Κουλούρια κρασάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 30
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά.

  2. Αλλάζω εξάρτημα στο μίξερ και βάζω τον γάτζο. Προσθέτω το μπέικιν και αρχίζω ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, απαλή και ελαστική.

  3. Πλάθω τα κουλούρια στο μέγεθος που θέλω και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζω με μπόλικο σουσάμι και ψήνω για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπεζ χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Keywords: κουλουρια κρασατα

Σας ευχαριστώ!