Print Options:

Κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με χειμερινές ρίζες

Κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με χειμερινές ρίζες
Cooking Method
Time
Prep Time: 11 mins Cook Time: 2 hrs Total Time: 2 hrs 11 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με αρωματικά βότανα, περίπου 1½ κιλό, Μπούμπας
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας πολύχρωμα πιπέρια, χοντροσπασμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σπόρους
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 6 παντζάρια μικρά, μαζί με τους μίσχους τους
  • 3 καρότα μεγάλα, κομμένα στη μέση
  • 2 φινόκιο, κομμένα στα τέσσερα
  • 6 ραπανάκια
  • 2 πορτοκάλια, κομμένο σε έξι
  • 2 λεμόνια, κομμένα στα έξι
  • 2 γλυκοπατάτες, κομμένες στα 4
  • 2 ρέβες, κομμένες στα τέσσερα
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C αερόθερμο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και το πετιμέζι.

  2. Αλατίζω γενναιόδωρα το μαριναρισμένο κότσι, το αλείφω με αρκετό από το μείγμα της μουστάρδας, το τυλίγω σε αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, ανοίγω το αντικολλητικό χαρτί, αλείφω και πάλι με το μείγμα της μουστάρδας, γυρίζω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C ψήσιμο κάτω και συνεχίζω για 1 ώρα ακόμη.

  3. Βγάζω το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια πιατέλα, το σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνω να ξεκουραστεί.

  4. Κότσι χοιρινό μαριναρισμένο με χειμερινές ρίζες

    Σουρώνω τα ζουμάκια που έχουν απομείνει μέσα στο ταψί και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω όσο μείγμα μουστάρδας έχει απομείνει και ρίχνω όλα τα λαχανικά, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το δεντρολίβανο και τα μεταφέρω στο ταψί που έψησα το κρέας. Ψήνω στους 180°C αερόθερμο, για 20-25 λεπτά.

Keywords: Κότσι,χοιρινό,μαριναρισμένο,με,χειμερινές,ρίζες
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kotsi-xoirino-marinarismeno/

Σας ευχαριστώ!