Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο tikka masala με αρωματικές πατάτες

Κοτόπουλο tikka masala με αρωματικές πατάτες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για το κοτόπουλο και τη μαρινάδα
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό
  • ½ κουτ. γλυκού turmeric σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού chilli σκόνη
  • αλάτι
  • Για την σάλτσα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού σπόρους κάρδαμου, κοπανισμένους
  • 1 συσκευασία πάστα tikka, Μarks and Spencer Food
  • 1 συσκευασία σάλτσα tikka masala, Μarks and Spencer Food
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας masala κέτσαπ, Μarks and Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού chilli, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Για τις πατάτες
  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού ξερό κόλιανδρο
  • 1 κουτ. γλυκού turmeric, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού garam masala, σκόνη
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το κοτόπουλο
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, το κύμινο, τον ξερό κόλιανδρο, το turmeric, το τζίντζερ, το σκόρδο και το chilli. Αλατίζω και ρίχνω τους κύβους του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Με μια τσιμπίδα βάζω λίγους λίγους τους κύβους του κοτόπουλου και τους σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους αφήνω στην άκρη.

  3. Για την σάλτσα
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κύμινο, τον ξερό κόλιανδρο, το ξύλο κανέλας, το κάρδαμο, το chilli και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

  5. Προσθέτω την πάστα tikka, την σάλτσα tikka masala, το masala κετσαπ, τον ζωμό και αλατίζω. Ανακατεύω καλά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.

  6. Ρίχνω τις σοταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και τις αρωματικές πατάτες.

  7. Για τις πατάτες
  8. Καθαρίζω τις πατάτες και τις βράζω σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Δεν πρέπει να παραβράσουν. Τις σουρώνω και κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο.

  9. Bάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω τους σπόρους κύμινου. Τους καβουρδίζω για 2-3 λεπτά μέχρι να μυρίσουν και ρίχνω το ελαιόλαδο. Προσθέτω το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό. Ρίχνω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω υπόλοιπα τα μπαχαρικά και συνεχίζω το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Ρίχνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατίζω και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη. Προσθέτω το νερό που είχα κρατήσει στην άκρη από το βράσιμο. Μαγειρεύω για 15 λεπτά και προσθέτω τις πατάτες ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

  10. Αποσύρω από τη φωτιά και τις σερβίρω με το κοτόπουλο tikka masala.

Keywords: κοτόπουλο tikka masala με αρωματικές πατάτες

Σας ευχαριστώ!