Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο σκορδάτο με μυρωδικά σε κρούστα αλατιού

Κοτόπουλο σκορδάτο με μυρωδικά σε κρούστα αλατιού
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 90 λεπ Total Time: 2 ώρες
Servings 4
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης, βάρους περίπου 1.100-1.300 γρ.
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 600 γρ. αλάτι, χοντρό
  • 500 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ζεστό ζωμό κότας (ή τα ζουμάκια από το ψήσιμο του κοτόπουλου)
  • Φύλλα από 2 κλαδάκια ρίγανη, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Στρώνω ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύω καλά το αλεύρι με το χοντρό αλάτι και προσθέτω το κρασί. Ανακατεύω καλά και μετά αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να φτιάξω μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Την αφήνω κατά μέρος.

  3. Αλατοπιπερώνω εσωτερικά την κοιλιά του κοτόπουλου και τη γεμίζω με φρέσκα μυρωδικά και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Δένω καλά με σπάγγο το κοτόπουλο και το αφήνω στην άκρη.

  4. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη τη ζύμη που έφτιαξα σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίξω το κοτόπουλο. Σκορπίζω φρέσκα μυρωδικά και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και πιέζω για να κολλήσουν καλά. Τοποθετώ το κοτόπουλο στο κέντρο Τυλίγω όλο το κοτόπουλο με το φύλλο και πιέζω τις άκρες του για να ενωθούν. Μεταφέρω το κοτόπουλο στο ταψί και το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Το ψήνω για περίπου 1½ ώρα, μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά και στο διάστημα αυτό να έχει ψηθεί και το κοτόπουλο.

  5. Κοτόπουλο σκορδάτο με μυρωδικά σε κρούστα αλατιού

    Το βγάζω από το φούρνο και ανοίγω προσεκτικά τη ζύμη με ένα ψαλίδι. Το κοτόπουλο είναι ζουμερό, τρυφερό και πολύ μυρωδάτο. Το κόβω σε μερίδες και το σερβίρω με σάλτσα μουστάρδας.

Keywords: κοτόπουλο, σκόρδο, κρούστα αλατιού, μυρωδικά,

Σας ευχαριστώ!