Print Options:

Κοτόπουλο ψητό με κυδώνια

Κοτόπουλο ψητό με κυδώνια
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
45΄45΄ - 55΄4 - 6 μερίδες-[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Ελαφρώς γλυκίζον, γεμάτο αρώματα και με έναν συνδυασμό που εκπλήσσει, το κοτόπουλο με κυδώνια θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κυριακάτικο τραπέζι ή σε ένα κάλεσμα. 
ΥλικάΕκτέλεση
\n
    \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό γλυκό κρασί (π.χ. Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου)
  • \n
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • \n
  • μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζας (προαιρετικά –θα τη βρείτε στα φυτώρια)
  • \n
  • 4 μεγάλα κυδώνια, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα το καθένα στα τέσσερα
  • \n
  • 1 κοτόπουλο βάρους περίπου 1½ κιλό, κομμένο σε μερίδες
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • \n
  • αλάτι, φρσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιναδρο σε σκόνη
  • \n
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • \n
\n
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω το χυμό πορτοκαλιού, το γλυκό κρασί, την καστανή ζάχαρη, τα φυλλαράκια αρμπαρόριζας (αν τα χρησιμοποιήσω), και τα κομμάτια των κυδωνιών και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά και με κλεισμένη τη κατσαρόλα, για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. \nΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. \nΠλένω σκοπίζω και αλευρώνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. \nΣε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε δόσεις, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και τα αραδιάζω σε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωρά άνετα. \nΒγάζω τα κυδώνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιώ σε μια γάστρα, ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Βράζω το υγρό της κατσαρόλας όπου έβραζαν τα κυδώνια για 10 - 15 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μείνει το μισό. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη μουστάρδα, ανακατεύω και περιχύνω το κοτόπουλο και τα κυδώνια. \nΨήνω το φαγητό για 45 - 50 λεπτά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να ψηθούν καλά μέχρι το κόκαλο. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με πιλάφι.
\n-->
Ratings