Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο με πιπεριές και ταχίνι

Κοτόπουλο με πιπεριές και ταχίνι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 70 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο (2 κιλά περίπου) καθαρισμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 500 ml ζωμός πουλερικών
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 4 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1 ματσάκι με αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανό, δαφνόφυλλο) - bouquet garni
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το κρασί, τον ζωμό, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Σκουπίζω καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το βυθίζω μέσα στο μείγμα με το ταχίνι φροντίζοντας να αλειφθεί καλά. Το μεταφέρω σε ένα ταψάκι με το στήθος προς τα κάτω, βάζω στην κοιλιά του το bouquet garni και ρίχνω μέσα στο ταψί το μισό από το μείγμα. Βάζω το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά.

  2. Βγάζω το κοτόπουλο από το φούρνο, σκορπίζω τις πιπεριές και το σκόρδο, γυρίζω το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω και περιβρέχω με όσο μείγμα με ταχίνι μου έχει απομείνει ώστε να ενυδατώσω το στήθος και να βραχούν οι πιπεριές. Συνεχίζω το ψήσιμο για 30-40 λεπτά ακόμη.
    Σερβίρω το κοτόπουλο με ρύζι basmati.

Keywords: κοτόπουλο με πιπεριές,ταχίνι

Σας ευχαριστώ!