Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνω τις λωρίδες του κοτόπουλου και τον κουρκουμά και τις σοτάρω για 5 λεπτά ανακατέυοντας. Προσθέτω τις πιπεριές και το πράσο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-5 λεπτά ακόμη.
Σβήνω με το γλυκό κρασί και τη σάλτσα σόγιας και προσθέτω, τα ντοματίνια και το τζίντζερ.
Σερβίρω το βρασμένο μπασμάτι σε μια πιατέλα και το μείγμα του κοτόπουλου. Πασπαλίζω με λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!