Print Options:

Κοτόπουλο με πιπεριές, ντοματίνια και μπασμάτι

Κοτόπουλο με πιπεριές, ντοματίνια και μπασμάτι
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 15 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Υλικά
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος, κομμένο σε λεπτές μακριές λωρίδες
  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, κομμένο κατά μήκος στη μέση και ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σκόνη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένη στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 50 ml γλυκό σαμιώτικο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • Μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά και ρίχνω τις λωρίδες του κοτόπουλου και τον κουρκουμά και τις σοτάρω για 5 λεπτά ανακατέυοντας. Προσθέτω τις πιπεριές και το πράσο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-5 λεπτά ακόμη.

  2. Σβήνω με το γλυκό κρασί και τη σάλτσα σόγιας και προσθέτω, τα ντοματίνια και το τζίντζερ.

  3. Κοτόπουλο με πιπεριές, ντοματίνια και μπασμάτι

    Σερβίρω το βρασμένο μπασμάτι σε μια πιατέλα και το μείγμα του κοτόπουλου. Πασπαλίζω με λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!