Print Options:

Κοτόπουλο με πιπεριές, ανανά και κάσιους

Κοτόπουλο με πιπεριές, ανανά και κάσιους
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι, Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους
  • 300 γρ. ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα σε φυσικό χυμό
  • 300 γρ. ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα σε φυσικό χυμό
  • 150 γρ. κάσιους, καβουρδισμένα και αλατισμένα
  • 30 ml σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ σούπας πελτέ
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκοτριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • Ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα φιλέτα σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβω σε μέτριους κύβους. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ να ζεσταθεί. Ρίχνω το κοτόπουλο και το σοτάρω σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει (περίπου 5-6 λεπτά).

  3. Ρίχνω στο γουόκ το κρεμμύδι και τον πελτέ και τα καβουρδίζω για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνω τον ψιλοκομμένο ανανά και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. Προσθέτω τη σάλτσα σόγια, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμη.

  4. Κοτόπουλο με πιπεριές, ανανά και κάσιους

    Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα κάσιους. Σερβίρω με ρύζι μπασμάντι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Keywords: κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι, ανανάς, κάσιους, μπασμάτι, πιπεριές, σάλτσα σόγιας
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/kotopoulo-me-piperies-anana-kai-kasious/

Σας ευχαριστώ!