Print Options:

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 35 35 mins Total Time: 45 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 8 φέτες μοτσαρέλα Arla
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (κονσέρβα)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε νιφάδες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 10-12 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις πάπρικες (νιφάδες και σκόνη), αλάτι και πιπέρι. Πλένω καλά τα φιλέτα, τα σκουπίζω και τα αλείφω με το μαλακωμένο βούτυρο. Πασπαλίζω τα φιλέτα με το μείγμα των μπαχαρικών και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζω τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Τοποθετώ τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και τοποθετώ επάνω στα φιλέτα από 2-3 φύλλα βασιλικού και από 2 φέτες μοτσαρέλα. Επαναφέρω το ταψί στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, σκορπίζω λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρω.
Keywords: κοτόπουλο, μοτσαρέλα, βασιλικός, σάλτσα ντομάτας, εύκολο, γρήγορο, φιλέτο,

Σας ευχαριστώ!