\n | \n | \n | \n \n | \n |
15΄ | \n30΄ | \n4 μερίδες | \n- | \n \n[printfriendly] | \n
Το μυστικό για τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο είναι το αρχικό του σοτάρισμα σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να ροδίσει καλά εξωτερικά και στη συνέχεια να μαγειρευτεί ωραία στο εσωτερικό. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα για να μην στεγνώσει και σκληρύνει.
\n \nΥλικά | \nΕκτέλεση | \n
\n
|
\n
\n
Πλένω και στεγνώνω πολύ καλά τα φιλέτα. Τα χτυπάω με το ειδικό σφυράκι (ή με ένα βαρύ ξύλινο γουδοχέρι), αφού πρώτα τα έχω τοποθετήσει ανάμεσα σε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης, μέχρι να λεπτύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και τα αφήνω κατά μέρος. \nΣε ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το απλώνω ομοιόμορφα για να καλύψει τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και σοτάρω τα μανιτάρια (φρέσκα και ξερά) για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. \nΒάζω στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου σε μονή στρώση, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και, χωρίς να τα γυρίσω, τηγανίζω τα φιλέτα για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. \nΤα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμά τους για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά τους. Βγάζω τα φιλέτα και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Τα διατηρώ ζεστά. \nΡίχνω στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί και ξύνω τον πυθμένα του τηγανιού με μια ξύλινη σπάτουλα για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν στο υγρό μείγμα. Τότε, ξαναβάζω το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτω τα μανιτάρια. Πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα και γέρνω ελαφρώς το τηγάνι. Με ένα κουτάλι παίρνω κουταλιές από το καυτό ζουμί του τηγανιού και περιχύνω τα φιλέτα. \nΧαμηλώνω τη φωτιά αρκετά, σκεπάζω το τηγάνι με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω το φαγητό για 6 - 8 λεπτά. Το μοιράζω σε πιάτα, σκορπίζω από πάνω το μαϊντανό και ραντίζω κατά βούληση με το χυμό του λεμονιού. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με απλό ρύζι πιλάφι. |
\n
Πλένω και στεγνώνω πολύ καλά τα φιλέτα. Τα χτυπάω με το ειδικό σφυράκι (ή με ένα βαρύ ξύλινο γουδοχέρι), αφού πρώτα τα έχω τοποθετήσει ανάμεσα σε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης, μέχρι να λεπτύνουν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω και από τις δύο πλευρές με αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και τα αφήνω κατά μέρος.
Σε ένα μεγάλο, βαρύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το απλώνω ομοιόμορφα για να καλύψει τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και σοτάρω τα μανιτάρια (φρέσκα και ξερά) για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζω στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου σε μονή στρώση, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο προς δυνατό και, χωρίς να τα γυρίσω, τηγανίζω τα φιλέτα για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.
Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμά τους για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά τους. Βγάζω τα φιλέτα και τα αφήνω σε μια πιατέλα. Τα διατηρώ ζεστά.
Ρίχνω στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί και ξύνω τον πυθμένα του τηγανιού με μια ξύλινη σπάτουλα για να ξεκολλήσουν τα καμένα υπολείμματα και να διαλυθούν στο υγρό μείγμα. Τότε, ξαναβάζω το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτω τα μανιτάρια. Πασπαλίζω με την τριμμένη παρμεζάνα και γέρνω ελαφρώς το τηγάνι. Με ένα κουτάλι παίρνω κουταλιές από το καυτό ζουμί του τηγανιού και περιχύνω τα φιλέτα.
Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά, σκεπάζω το τηγάνι με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω το φαγητό για 6 - 8 λεπτά. Το μοιράζω σε πιάτα, σκορπίζω από πάνω το μαϊντανό και ραντίζω κατά βούληση με το χυμό του λεμονιού. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με απλό ρύζι πιλάφι.
Σας ευχαριστώ!