Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας

Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. λινγκουίνι ή ταλιατέλες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι φιλέτα από στήθος κοτόπουλου –ζυγίζουν 700 - 750 γρ.), κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάω κατά μέρος 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό τους, τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες κοτόπουλου για 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνω με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτω το κρεμμύδι αι το σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μην σκουρύνει και πικρίσει). Σβήνω με το κρασί, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του και προσθέτω το νερό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο των ζυμαρικών. Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 15 - 20 λεπτά.

  3. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το μείγμα στο σκεύος με τη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύω απαλά.

Keywords: κοτόπουλο με λινγκουίνι,σάλτσα μουστάρδας

Σας ευχαριστώ!