Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και γραβιέρα σε γλυκόξινη σάλτσα

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και γραβιέρα σε γλυκόξινη σάλτσα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 2
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βαλσαμικό ξύδι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πετιμέζι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πράσινη πάστα. Κρατάω στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας για τη σάλτσα και προσθέτω στην υπόλοιπη το ψιλοκομμένο σκόρδο.

  2. Πλένω και σκουπίζω τα φιλέτα κοτόπουλου. Τα τοποθετώ σε μια επίπεδη επιφάνεια και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την πλαϊνή πλευρά, ανοίγοντας τα φιλέτα σαν βιβλίο. Τα αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές και ισομοιράζω την πράσινη πάστα και την γραβιέρα. Κλείνω τα φιλέτα όσο καλύτερα μπορώ, στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδες.

  3. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω μέσα τα φιλέτα. Σκεπάζω με το καπάκι, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζω το καπάκι, γυρίζω τα φιλέτα και τα ραντίζω με το ελαιόλαδο. Σκεπάζω και πάλι με το καπάκι και τα αφήνω για άλλα 10 λεπτά ακόμα.

  4. Σβήνω τα φιλέτα με το ξύδι, προσθέτω το πετιμέζι, τα αποξηραμένα φρούτα, τον πολτό σκόρδου, το νερό και την 1 κουταλιά της γέμισης που έχω κρατήσει στην άκρη. Αφήνω τα φιλέτα να βράσουν για 2 λεπτά και τα βγάζω σε μια πιατέλα.

  5. Αλατοπιπερώνω τη σάλτσα και την αφήνω να βράσει για 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Κόβω τα φιλέτα και τα σερβίρω με την γλυκόξινη σάλτσα και πουρέ πατάτας.

Keywords: κοτοπουλο γεμιστο σπανακι γραβιερα σε γλυκοξινη σαλτσα

Σας ευχαριστώ!