Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπουλο φιλέτο με κοκκάρια, κεράσια και σάλτσα γλυκόξινη

Κοτόπουλο φιλέτο με κοκκάρια, κεράσια και σάλτσα γλυκόξινη
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (δηλαδή τα φιλέτα από 2 στήθη)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ολόκληρες
  • 10 - 12 κοκκάρια, ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
  • 250 ml Μοσχάτο Σάμου
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μέτρια μπαστουνάκια
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια μπαστουνάκια
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 250 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά βάζω στο σκεύος τα φιλέτα σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.

  2. Τα γυρίζω όταν θα μπορώ να τα ξεκολλήσω εύκολα από το σκεύος και τα ροδίζω για άλλα 3 - 4 λεπτά από την άλλη πλευρά. Προσθέτω τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τα κοκκάρια, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.

  3. Σβήνω με το Μοσχάτο, μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω 200 ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Μόλις το υγρό πάρει μια βράση χαμηλώνω καλά τη φωτιά, κλείνω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά.

  4. Προσθέτω τα καρότα και τα κολοκυθάκια και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένο το σκεύος. Αν δω ότι το υγρό μειώνεται πολύ, προσθέτω λίγο ζεστό νερό.

  5. Τέλος, ρίχνω το βαλσαμικό ξίδι και τα κεράσια και ανεβάζω ελαφρώς τη φωτιά. Μαγειρεύω για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η σάλτσα να δέσει και τα κεράσια να μαλακώσουν, και αποσύρω. Σερβίρω το φαγητό αμέσως.

Keywords: κεράσια,και,σάλτσα,γλυκόξινη

Σας ευχαριστώ!