Print Options:

Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με σάλτσα ντοματίνια

Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 min Cook Time: 25 min Rest Time: 30 min Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 4
Ingredients
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 60 ml ελαιόλαδο από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
  • 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φέτες
  • 300 γρ. ντοματίνια χρωματιστά, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
  • Για το πέστο
  • Φύλλα από 1 μεγάλο ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
  • 50 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση/Instructions
  1. Για το πέστο: Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη, πράσινη κρέμα

  2. Αλάτι δεν χρησιμοποιώ γιατί το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό

  3. Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C

  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω οριζόντια τα φιλέτα και τα ανοίγω σαν «βιβλίο»

  5. Αλατοπιπερώνω και αλείφω με τη σάλτσα πέστο

  6. Απλώνω λίγες λιαστές ντομάτες και 1 φέτα γραβιέρα

  7. Κλείνω τα φιλέτα και στερεώνω το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες

  8. Βάζω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το λάδι από τις λιαστές ντομάτες και τα αλατοπιπερώνω

  9. Ψήνω για 15 λεπτά

  10. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και σκορπίζω τα ντοματίνια και το σκόρδο

  11. Ραντίζω με το βαλσαμικό και το πετιμέζι και επαναφέρω στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη

  12. Σερβίρω τα φιλέτα με λευκό ρύζι, πασπαλισμένα με φρέσκο βασιλικό

Σας ευχαριστώ!