Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κοτόπιτα σε ρολό

Κοτόπιτα σε ρολό
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
40΄45΄5 ρολά-[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
Η κοτόπιτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία κοτόσουπα. Φτιάχνω την κοτόσουπα την οποία σερβίρω ως πρώτο πιάτο μόνο με τα λαχανικά και χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για την κοτόπιτα. 
ΥλικάΕκτέλεση
Για την πίτα \n
    \n
  • 5 χωριάτικα πλαστά φύλλα ή 5 έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • \n
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
  • \n
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • \n
  • 2 κουτ. σούπας μαυροκούκκι (μαύρο σουσάμι), για το πασπάλισμα
  • \n
\nΓα τη γέμιση \n
    \n
  • 1.600 ml νερό
  • \n
  • 700 - 750 γρ. φιλέτα από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι συσκευασμένα φιλέτα, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • \n
  • 1 δαφνόφυλλο
  • \n
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \n
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • \n
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • \n
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • \n
  • 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • \n
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\n
Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 1.600 ml νερό, τα φιλέτα του κοτόπουλου (ολόκληρα), λίγο πιπέρι και το δαφνόφυλλο και τα βράζω για 20 - 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Βγάζω τα φιλέτα με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζω σε ένα πιάτο και σουρώνω το ζωμό, τον οποίο κρατάω κατά μέρος. Κομματιάζω το κοτόπουλο σε σχετικά μικρά κομμάτια. \nΣε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω το αλεύρι και το καβουρδίζω για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα. Προσθέτω, σε δόσεις, 2 φλιτζάνια (400 ml) ζωμό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο του κοτόπουλου, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι το υγρό να πήξει. Τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνω το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. \nΣε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα τριμμένα καρότα, την κρέμα που ετοίμασα, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και το κομματιασμένο κοτόπουλο και νοστιμίζω με αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά. \n \nΓια την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Απλώνω το ένα πλαστό φύλλο (ή το έτοιμο χωριάτικο φύλλο) σε μια επίπεδη επιφάνεια και το αλείφω με ελαιόλαδο. Κατά μήκος της κοντής του πλευράς απλώνω το 1/5 από το μείγμα της γέμισης και τυλίγω προσεκτικά το φύλλο σε ρολό, γυρίζοντας και τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα για να σφραγίσω τη γέμιση. Βάζω το ρολό στο λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνοντας με τον ίδιο τρόπο άλλα 4 ρολά. Τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί και τα περιχύνω με 1½ φλιτζάνι (300 ml) από το ζωμό που άφησα κατά μέρος. Τα πασπαλίζω με τα δύο σουσάμια και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα ρολά για 45 λεπτά και μόλις κρυώσουν ελαφρά τα σερβίρω, κομμένα σε χονδρές φέτες. \n \n 
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ " servings="5 ρολά" prep_time="40M" cook_time="45M" total_time=" " summary=" Η κοτόπιτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία κοτόσουπα. Φτιάχνω την κοτόσουπα την οποία σερβίρω ως πρώτο πιάτο μόνο με τα λαχανικά και χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για την κοτόπιτα.  " print="yes" image="" ingredients="Για την πίτα; 5 χωριάτικα πλαστά φύλλα ή 5 έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, φρέσκα ή κατεψυγμένα); ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων; 2 κουτ. σούπας σουσάμι, για το πασπάλισμα; 2 κουτ. σούπας μαυροκούκκι (μαύρο σουσάμι), για το πασπάλισμα;Για τη γέμιση; 1.600 ml νερό; 700 - 750 γρ. φιλέτα από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι συσκευασμένα φιλέτα, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ); 1 δαφνόφυλλο; 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο; 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις; 1 κεσεδάκι (200 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι; 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο; 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα; ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα; 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο; αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;"]Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 1.600 ml νερό, τα φιλέτα του κοτόπουλου (ολόκληρα), λίγο πιπέρι και το δαφνόφυλλο και τα βράζω για 20 - 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Βγάζω τα φιλέτα με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζω σε ένα πιάτο και σουρώνω το ζωμό, τον οποίο κρατάω κατά μέρος. Κομματιάζω το κοτόπουλο σε σχετικά μικρά κομμάτια. ; Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω το αλεύρι και το καβουρδίζω για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα. Προσθέτω, σε δόσεις, 2 φλιτζάνια (400 ml) ζωμό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο του κοτόπουλου, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι το υγρό να πήξει. ; Τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνω το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. ; Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα τριμμένα καρότα, την κρέμα που ετοίμασα, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και το κομματιασμένο κοτόπουλο και νοστιμίζω με αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά. ; Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί. ; Απλώνω το ένα πλαστό φύλλο (ή το έτοιμο χωριάτικο φύλλο) σε μια επίπεδη επιφάνεια και το αλείφω με ελαιόλαδο. Κατά μήκος της κοντής του πλευράς απλώνω το 1/5 από το μείγμα της γέμισης και τυλίγω προσεκτικά το φύλλο σε ρολό, γυρίζοντας και τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα για να σφραγίσω τη γέμιση. Βάζω το ρολό στο λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνοντας με τον ίδιο τρόπο άλλα 4 ρολά. ; Τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί και τα περιχύνω με 1½ φλιτζάνι (300 ml) από το ζωμό που άφησα κατά μέρος. Τα πασπαλίζω με τα δύο σουσάμια και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου. ; Ψήνω τα ρολά για 45 λεπτά και μόλις κρυώσουν ελαφρά τα σερβίρω, κομμένα σε χονδρές φέτες. [/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 25 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για την πίτα
  • 5 χωριάτικα πλαστά φύλλα ή 5 έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτες (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • 2 κουτ. σούπας μαυροκούκκι (μαύρο σουσάμι), για το πασπάλισμα
  • Γα τη γέμιση
  • 1.600 ml νερό
  • 700 - 750 γρ. φιλέτα από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι συσκευασμένα φιλέτα, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 1.600 ml νερό, τα φιλέτα του κοτόπουλου (ολόκληρα), λίγο πιπέρι και το δαφνόφυλλο και τα βράζω για 20 – 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει. Βγάζω τα φιλέτα με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζω σε ένα πιάτο και σουρώνω το ζωμό, τον οποίο κρατάω κατά μέρος. Κομματιάζω το κοτόπουλο σε σχετικά μικρά κομμάτια.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω το αλεύρι και το καβουρδίζω για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα. Προσθέτω, σε δόσεις, 2 φλιτζάνια (400 ml) ζωμό που άφησα κατά μέρος από το βράσιμο του κοτόπουλου, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι το υγρό να πήξει.

  3. Τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνω το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα τριμμένα καρότα, την κρέμα που ετοίμασα, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και το κομματιασμένο κοτόπουλο και νοστιμίζω με αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά.

  5. Για την πίτα
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά μια λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο ρηχό ταψί.

  7. Απλώνω το ένα πλαστό φύλλο (ή το έτοιμο χωριάτικο φύλλο) σε μια επίπεδη επιφάνεια και το αλείφω με ελαιόλαδο. Κατά μήκος της κοντής του πλευράς απλώνω το 1/5 από το μείγμα της γέμισης και τυλίγω προσεκτικά το φύλλο σε ρολό, γυρίζοντας και τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα για να σφραγίσω τη γέμιση. Βάζω το ρολό στο λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνοντας με τον ίδιο τρόπο άλλα 4 ρολά.

  8. Τα βάζω το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί και τα περιχύνω με 1½ φλιτζάνι (300 ml) από το ζωμό που άφησα κατά μέρος. Τα πασπαλίζω με τα δύο σουσάμια και βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

  9. Ψήνω τα ρολά για 45 λεπτά και μόλις κρυώσουν ελαφρά τα σερβίρω, κομμένα σε χονδρές φέτες.

Keywords: κοτόπιτα σε ρολό

Σας ευχαριστώ!