Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μαρεγκάκια

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μαρεγκάκια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 6 ώρα Total Time: 6 ώρες 20 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 15 μαρεγκάκια
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 150 γρ. γλυκόζη
  • 140 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. μπισκότα πίτουρου με σοκολάτα Βιολάντα
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Παίρνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 13 x 23 εκατοστά και τη ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εφαρμόσει ακριβώς και οι άκρες της να περισσεύουν αρκετά από τα τοιχώματα της φόρμας.

  2. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετημένη πάνω από άλλη κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει νερό. Μόλις η σοκολάτα λιώσει ρίχνω το βούτυρο ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα σκεύος ανάμειξης και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και ελάχιστο αλάτι και το αυγό και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Σπάζω τα μαρεγκάκια με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνω στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύω απαλά. Αδειάζω το μείγμα στην ντυμένη φόρμα του κέικ και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνω τα μπισκότα και καλύπτω όλη την επιφάνεια. Γυρίζω τις άκρες της μεμβράνης που περισσεύουν και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 5 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει. Για να ξεφορμάρω το γλύκισμά μου, αναποδογυρίζω τη φόρμα σε πιατέλα, ανασηκώνω τη φόρμα και αφαιρώ προσεκτικά τη διάφανη μεμβράνη. Κόβω το γλύκισμα σε φέτες και σερβίρω.

Keywords: κορμός σοκολάτας με μπισκότα,μαρεγκάκια

Σας ευχαριστώ!